Close

PORTAL LEGISLATIV

 

Portalul legislativ este un sistem informational de legislatie care permite accesul rapid, liber si neingradit al oricarei persoane interesate la legislatia nationala in forma actualizata si consolidata.

Portalul legislativ a fost dezvoltat in cadrul proiectului „Implementarea Portalului N-Lex”, implementat de catre Ministerul Justitiei in perioada octombrie 2012 – februarie 2015.

Proiectul a beneficiat de finantare nerambursabila din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Proiectul a urmarit imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor de asigurare a accesului cetatenilor la legislatie, precum si alinierea la standardele europene in domeniu, prin dezvoltarea unei aplicatii electronice, interconectate cu portalul european comun al legislatiilor nationale N-Lex, care sa permita accesul gratuit al cetatenilor si al institutiilor publice si private, atat de pe teritoriul Romaniei, cat si din spatiul Uniunii Europene, la o baza de date legislativa nationala, gestionata de Ministerul Justitiei.

Portalul european comun al legislatiilor nationale N-Lex este rezultatul colaborarii dintre Oficiul pentru Publicatii al UE si guvernele statelor membre, acesta permitand accesul oricarei persoane interesate la legislatia Statelor Membre.

Portalul N-Lex poate fi accesat la urmatoarea adresa de internet: http://eur-lex.europa.eu/n-lex/.

 

PORTAL LEGISLATIV