Close
MONITORUL OFICIAL

Monitorul Oficial R.A. este infiintata in 1991 si continua editarea publicatiei oficiale a statului roman, al carei prim numar a aparut in anul 1832.

Foaia oficiala a devenit, inca de la infiintare, un adevarat breviar al principalelor evenimente istorice, politice si culturale care au dus la aparitia si evolutia Romaniei moderne.

Monitorul Oficial R.A. asigura o informare corecta si actualizata asupra aparitiilor Monitorului Oficial al României, Partile I-VII, prin:

  • expert-monitor, software legislativ online, cu multiple facilitati de cautare, care include forma text cu legaturi si imaginea martor a Monitorului Oficial;
  • autentic-monitor reprezinta formatul clasic al Monitorului Oficial in format electronic, disponibil in cadrul unei aplicatii online. Permite accesul la Monitorul Oficial al Romaniei odata cu aparitia publicatiei, precum si la arhiva (pentru vizualizare si imprimare).

e-Monitor este un produs electronic continand actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe internet si este disponibil, in varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte. (Legea nr. 202 /1998, Legea nr. 224 /2009)


PORTAL LEGISLATIV

Portalul legislativ este un sistem informational de legislatie care permite accesul rapid, liber si neingradit al oricarei persoane interesate la legislatia nationala in forma actualizata si consolidata.

Portalul legislativ a fost dezvoltat in cadrul proiectului ”Implementarea Portalului N-Lex”, implementat de catre Ministerul Justitiei in perioada octombrie 2012 – februarie 2015.

Proiectul a beneficiat de finantare nerambursabila din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Proiectul a urmarit imbunatatirea calitatii si eficientei serviciilor de asigurare aaccesului cetatenilor la legislatie, precum si alinierea la standardele europene in domeniu, prin dezvoltarea unei aplicatii electronice, interconectate cu portalul european comun al legislatiilor nationale N-Lex,care sa permita accesul gratuit al cetatenilor si al institutiilor publice si private, atat de pe teritoriul Romaniei, cat si din spatiul Uniunii Europene, la o baza de date legislativa nationala, gestionata de Ministerul Justitiei.

Portalul european comun al legislatiilor nationale N-Lex este rezultatul colaborarii dintre Oficiul pentru Publicatii al UE si guvernele statelor membre, acesta permitand accesul oricarei persoane interesate la legislatia Statelor Membre.

PortalulN-Lex poate fi accesat la urmatoarea adresa de internet: http://eur-lex.europa.eu/n-lex/.